Az idei új divatőrület: FlaminGo!

Az idei nyári divattrend egyik legmeghatározóbb kabalaállata a kecses flamingó, ami...

Az idei nyári divattrend egyik legmeghatározóbb kabalaállata a kecses flamingó, ami nem csak a ruhaipart, hanem az ékszerkészítést, sőt még a lakberendezést is meghódította. A trópusi minták elterjedésének, népszerűsödésének köszönhetően ez a madárka  hamar az égbe emelkedett!  A rózsaszín, magas nyakú gázlómadár nem csak mintaként tarol a ruhákon, hanem a színével is divatot teremtett! Így hát egy menő flamingó mintájú, vagy színű felső, vagy rövidnadrág  egyik kislány ruhatárából sem hiányozhat!

Aki egy kicsit be akar kukkantani a kulisszák mögé, annak most eláruljuk, mit is jelképez ez a manapság igen népszerű tollas kis barát!

A flamingók a trópusi, szubtrópusi vidékeken élnek, rózsaszín, vagy skarlátvörös árnyalatú tollakkal rendelkeznek. Nevük is innen ered, a latin „flamma” szóból, mely lángot jelent. Hosszú, vékony lábuk, és hosszúkás nyakuk van, csőrük fekete színben végződik. Érdekességük, hogy színüket a táplálékként elfogyasztott algáknak, kovamoszatoknak, és apró rákféléknek köszönhetik, melyek karotinban gazdagok, továbbá hogy evés közben visszatartják a lélegzetünket. Általában csapatosan járnak-kelnek, elsősorban a biztonság miatt, másodsorban pedig mert biztosan szeretnek pletykálni. J Jelképezi a szárnyalást, felemelkedést, ég és föld közötti kapcsolattartást. Manapság igen gyakran a szabadság és a hírek szimbólumaként is használják. 

De hogy is kötődik ez a madárka a divathoz? A „flamingóláz” 2016-ban egyszer már tarolt hazánkban, ám a tavalyi évben kissé háttérbe szorult. Viszont idén –talán Kate Middleton közbenjárásának köszönhetően, aki egy csinos flamingó mintás ruhában tündökölt- ismét felfelé ívelt a „karrierje”.
Láthatjuk hát, hogy ez a tollas madárka az üde, tavaszi ruhák méltán népszerű mintája lett, mindegy hogy önmagában nyomott anyagon, flitterekből kirakva, élethű tollakkal megalkotva, hímzett rátétként, vagy matricaként jelenik meg a ruhákon. Színek tekintetében szinte mindig rózsaszín flamingó jelenik meg az anyagokon, ami romantikus hatást kölcsönöz, lágyítja a sötétebb  komolyságát, és kiemeli a fehér szín világosságát. A rózsaszín a szív csakra színe, a szívet, az érzelmeket jelképezi.

Most pedig nézzünk pár példát az idei flamingóőrületre:

Önmagában nyomott flamingó mintás body, a szárnyas színét idéző szoknyával! Kérem szépen, így kell ezt tökéletesre csiszolni!

             Ha  mester fokon szeretnéd kombinálni az idei nyár slágereit: a flamingót a kifordítható flitterrel dobd fel! Kecses, de nem giccses!

Végül a romantikus hangulatú, pihe-puha flamingó csoda a két édes összebújó madárkával. Szerelem a köbön!

Egy szó mint száz, 2018 nyarán a flamingó az új bagoly, az évszak  szlogenje pedig  a „flamingónból sohasem elég” lesz.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás jelenleg

Szólj hozzá!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password