Frizuramánia

Gyerkőceink megjelenését nemcsak csodaszép ruhákkal, mesés kiegészítőkkel, hanem bizony...

Aktuális gyermek hajtrendek 2018
„amikor divat hajba kapás!”

Gyerkőceink megjelenését nemcsak csodaszép ruhákkal, mesés kiegészítőkkel, hanem bizony a tökéletes frizurával is illik megkoronázni.  Természetesen korunk Y generációjának már oviba/suliba is manökeneket megszégyenítő hajköltemények kellenek, hogy is képzelte anyuka, hogy csak úgy lófarokba fogja drága gyermeke haját?!  Ez persze nem mindennapi kihívást jelent  -elsősorban a lányos- anyukák részére. A mindenről önálló véleményt alkotó, (és ennek persze bőszen, és jól hallhatóan hangot is adó) aprónépnek ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy egyenes, vagy göndör, fonott, vagy lófarkas, egy copfos, két copfos, vagy „multicopfos”, kontyos, tűzött, csattos, vagy épp „hozzámnenyúlj” frizurája van! („Hozzámnenyúlj” frizura: mikor a lányod a fésű puszta látványától sokkot kap, transzba esik, és az oviig képes mantrázni félig fennakadt szemekkel teli torokból üvöltve, hogy: hozzámnenyúlj, hozzámnenyúlj, hozzámnenyúlj!) Egy szó mint száz a mai szülőknek igenis tisztában kell lenniük az éppen aktuális frizuratrendekkel ha gyermekeik kedvében szeretnének járni!

Hoztam nektek pár képekkel is illusztrált ötletet, hogy dobhatjátok fel a gyerkőcök frizuráját egyszerűen, gyorsan, és viszonylag könnyen!

Kezdjük a fiúkkal! Hál’Istennek az egyenre nyírt bilifrizuráknak már rég leáldoztak, és az Emo stílus „növeszd igénytelenre a hajad” korszaknak is vége. A fiús anyukák annyi előnyt élvezhetnek, hogy nem minden esetben kell minden nap fésűvégre kapni a gyerkőcöt, sok olyan frizura közül lehet válogatni, ami a fodrász kezei által lesz hetekig tökéletes! Íme néhány példa:

Az idei nyár nagy slágere a „hajtetkó”. Mesterien kialakított nonfiguratív, vagy geometrikus  forma a hajba nyírva. Nagyon vagány, igazi „rosszfiús” kinézetet kölcsönöz.

Oldalra fésült, esetleg alul felnyírt frizura is hódít idén nyáron a szívtiprók között. Ez már kicsit munkaigényesebb, anyunak reggel be kell fésülni, és esetleg egy kis zselével, hajhabbal rögzíteni a fej tetején a „taréjt”.

A kitartó anyukák pedig bátran bevállalhatják a vagány „szélfútta” sérót, amitől igazi lazacsávó lesz tüneményes kisfiuk.  (Csak aztán ne csodálkozzanak, ha majd az ovi összes kislánya sorban áll egy körre a herceg mögött kedvenc mociján!)

Akkor most jöjjön a melósabb terület: a lányos anyukák! Mit is kerekítsünk hercegnőnk feje búbjára a mai napon?

A fonás természetesen még mindig az első számú kedvenc, ha kislány frizuráról van szó. Ezernyi változatban elkészíthető, variálható copffal, konttyal,  az egyszerűbb francia verziója pedig pillanatok alatt elkészül, és nagyon mutatós! (Azért lássuk be, a harmadik kép már mester fokozat…)

Copfból sosem elég! Egyszerű, gyors, és csak egy gumi kell hozzá. Vagy tíz, húsz…. Elkészíthető alul, felül, kétoldalt, áthurkolva, díszítve, vagy random más technikákkal kombinálva. Csak győzze szegény gyerek kivárni, míg anyuka alkot...

És végül, de nem utolsó sorban: a konty. Örök elegancia jelképe, általában alkalmi viselet, de manapság már percek alatt összedobhatunk egyet akár hétköznapra is, csak pár kütyü kell hozzá, mint pl. kontypárna. Fillérekért beszerezhető, és 10 perc alatt el lehet vele készíteni egy kis kontyot.

                 Ha pedig sikerült egy igazi hajkölteményt varázsolnunk gyermekünk okos kis buksijára, akkor már zsebelhetjük is be a dicséretet a többi anyukától, óvó-, és tanítónéniktől, a szomszéd Marcsi nénitől, és persze legjobb esetben természetesen magától a gyermekünktől, aki áhítattól párás szemmel rebegi: te vagy a legjobb anya a világon!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás jelenleg

Szólj hozzá!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password