Hab a tortán: avagy hogyan dobjuk fel gyermekünk ruhatárát?

Mitől lesz egy laza, hétköznapi szett kislányosan bájos? Mi tegyünk, ha úgy érezzük, túl egyszínű, esetleg kicsit unalmas a...

Hab a tortán: avagy hogyan dobjuk fel gyermekünk ruhatárát?

Mitől lesz egy laza, hétköznapi szett kislányosan bájos? Mi tegyünk, ha úgy érezzük, túl egyszínű, esetleg kicsit unalmas a ruha amit ráadtunk a gyerkőcre?  Mi legyen akkor, ha valamivel szeretnénk még egy kis „habot tenni a tortára”, megkoronázni az általunk kiválasztott ruhaösszeállítást, hogy amikor csücsörítve szemrevételezzük távolról is az összhatást, akkor csettinthessünk egyet: na igen, ez így az igazi!

Nem kell nagy dolgokra gondolni, sem szó szerint, sem átvitt értelemben! Egy kis hajcsatt, vagy hajráf a hajacskába, egy kis táska a vállacskákra, egy színes öv a derékra, vagy egy csillogó cipőcske, és máris teljesen más összhatást kapunk, izgalmasabb, színesebb, egyedibb lesz a gyerkőcünk viselete.  De hogy példákkal is szolgáljak a fentiek alátámasztására, hoztam nektek pár szuper kiegészítőt, melyekkel garantáltan fel tudjátok dobni a kicsik ruhatárát!

  • 1.       Táska.  Ezt úgyis csak egy nő értheti… :D  Táska kell. Sok. Minden mennyiségben, színben, fazonban, méretben és stílusban. Míg kislány korunkban sajnos megböjtöltük eme árucikk hiányát a gyermekrészlegen, szerencsére csemetéinknek nem kell ezt a szívszorító élményt átélniük! Minden nagyobb gyermekruha áruházban találhatunk bőven választékot ebből a szuper kiegészítőből, mely nem csak szép, de praktikus is! (Végre nem anyának kell cipelnie a szivárványfarkú csillámpónit, a játék sminktükröt, és a doktornéninél kapott töménytelen mennyiségű matrica sem rajtunk van számon kérve!)

  • 2.       CIPŐ. Ez így, nagybetűvel. Azt hiszem egy nő életében ez a második legfontosabb dolog, a kislányokéban meg természetesen az első. Hisz ki ne próbált volna bokatörést kockáztatva egyensúlyozni anya magas sarkú cipőjében, miközben maga köré tekerte a nagyitól örökölt kézzel horgolt méregdrága csipkefüggönyt?!  Azt hiszem, hogy a cipő is az „ebből sohasem elég” kategóriába tartozik. Viszont remekül ki lehet emelni a segítségével a szürkeségből egy egyszínű rucit, feldobni egy kicsit hétköznapi szettet, ja, és nem mellesleg fantasztikusan elegáns tud lenni, ha esetleg harmonizál színben a táskával.  (Következtetés: ha cipőt veszel, táskát is kell venned. És Vica Versa. A férfiak ezt miért nem értik meg?!)

  • 3.       Hajbizgentyűk. Eme gyűjtőfogalom magába foglalja a csatokat, hajráfokat, színes hajgumikat, hajpántokat, gyöngyöket, és tiarákat, egyszóval mindent, amit csak egy kislány képes a hajába aggatni. Itt is általában a „kevesebb több” elve érvényesül:  nem a mennyiség, inkább a minőség számít. Viszont cserébe szuperül kiemelheti a ruhácskák színét, esetleg mintáját egy harmonizáló  hajbavaló.

  • 4.       Övek a szivárvány minden színében! Nem is hinné az ember milyen jól mutat a kislányok derekán egy-egy színes darab, sőt, a kisfiúknak kifejezetten vagány, szívtipró külsőt kölcsönöz. Bátran használjuk hát, akár nadrághoz, akár szoknyához, vagy egyberuhához is, nem fogjuk megbánni!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás jelenleg

Szólj hozzá!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password