Segítség! Ciki a ruci!

Manapság egyre több külföldi webáruház bombáz minket szebbnél-szebb ruhakölteményekkel...

Manapság egyre több külföldi webáruház bombáz minket szebbnél-szebb ruhakölteményekkel, melyeket a tökéletes testű amazonok, és kigyúrt, enyhén borostás álom férfiak, vagy épp kifényesített hajú, pirospozsgás arcú, bájos kislánykák tesznek számunkra még kívánatosabbá! Azonban nem minden külföldi webáruház biztonságos, sajnos egyre több a silány minőséget áruló, elméretezett, hamis képet mutató áruház köztük.

Ha egy ruha megtetszik, és mindehhez még potom ár is társul, naná hogy elcsábul az ember lánya, aki már látja magát egy esküvőn, vagy banketten a csodaszép szatén ruhában, az edzőteremben a népszerű márkajelzésű mini topban és feszülős naciban, vagy elképzeli édes kislányát a cuki hat rétegű tüllös szoknyácskában egy gyerekzsúron! Aztán persze hosszú hetek feszült várakozása után, mikor végre kezébe kerül az áhított ruhadarab, jön a gyötrelmes felismerés: a ruha túl kicsi, túl nagy, túl szűk, túl fodros, vagy egyáltalán nincs is rajta fodor, a minőségéről nem is beszélve. A varrás nincs eldolgozva, szálak lógnak ki belőle mindenhol, az anyag túl vékony, és totálisan átlátszik! A kislány ruhácskájának derékrésze a mellkasánál van, hiába volt centiben odaírva a ruha hossza, ami jó is lenne a gyerekre, ha a dereka a melléig ér! Ráadásul a hat rétegű  „fodorcsoda”  is csak egy réteg, a netes képen egy alsószoknya volt alatta, ami természeten nem a szett része, de a bekábításhoz tökéletesen elegendő volt.

A külföldi webáruházakból rendelt ruhákkal több szempontból is pórul járhatunk. Például ott is érvényesül a „minél olcsóbb, annál rosszabb minőségű” szabály, hisz a pénz ott is számít: egy réteg tüll elhagyása itt, egy feleannyira vékonyabb anyag választása ott, egy sor díszítés megspórolása, és máris olcsóbb a ruha, de annál használhatatlanabb is!
                A másik ok, ami ellenük szól: az ellenőrizhetetlen határidők. 3-4 hét általában a szállítás, de ez sokszor 5-6 hétre is kitolódik. Ha határidőre várunk egy ruhát, nagyon fontos hogy tudjunk kalkulálni a szállítási idővel, hisz ha nem érkezik meg a termék, akkor az utolsó pillanatban idegeskedve kell más alternatíva után néznünk!
                A méretezéssel ugyanez a helyzet, akár gyermek, akár felnőtt ruháról van szó, a méretek csalókák lehetnek! Már pár centi is sokat számít!
                Ráadásként pedig lehetetlen visszáruzni ha egyáltalán nem tetszik, kicserélni ha esetleg tetszik csak a méret hibás, vagy megreklamálni az elvarratlan szálakat, a hiányzó tüllréteget, vagy az átlátszó anyagot. Hisz ki tudná Kínába visszaküldeni a csomagot,mikor maga a posta többe kerülne, mint amennyit a ruhára szánt?

Mindent egybevetve ha jobban belegondolunk, sokkal jobban megéri egy hazai, minőségi webáruház kínálatából válogatni, még ha drágább is mint külföldi vetélytársaik. A minőség megbízhatóbb, a képeken látott megjelenés garantált, a méretprobléma orvosolható, és egy esetleges csere is pár nap alatt megoldható minden nehézség nélkül.

Végezetül jöjjön néhány szórakoztató fotó csalódást okozó külföldről rendelt ruhacsodákból:

Sem a szín, sem a fazon nem stimmel…..

Itt bizony nem ártott volna az alkati adottságokat figyelembe venni

Végülis csak a szín és a fazon nem stimmel… :D

Az elrettentés netovábbja!

És amikor már azt hiszed nem lehet rosszabb……. 

Ó, de igen!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás jelenleg

Szólj hozzá!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password