Ünneplő, alkalmi gyerekruhák

Ahogy a felnőttek gardóbjának elengedhetetlen része, úgy minden kisgyermek ruhatárának nélkülözhetetlen darabja minimum egy ...

Ahogy a felnőttek gardóbjának elengedhetetlen része, úgy minden kisgyermek ruhatárának nélkülözhetetlen darabja minimum egy alkalmi ruha. Manapság az alkalmi, vagy ún. „ünneplős” ruhán nem feltétlenül a klasszikus habos-babos egyrészes ruhákat, vagy a sokáig teret hódító fekete-fehér összeállításokat értjük. 

Az ünneplős ruha fogalma sok anyuka örömére mára sokkal tágabb, és többrétűen értelmezhető, így nagyobb teret enged mind színvilágban, mind formailag a szülői fantázia szárnyalásának.  Ízléstől függően választhatunk egy, vagy kétrészes ruhákat, jól kombinálható szetteket, amiknek alsó, vagy felső részét akár hétköznap is feladhatjuk a gyerkőcre. Manapság már az ovikban is elfogadott ünneplős ruha gyanánt a pasztell szinte összes árnyalata, nem ragaszkodnak feltétlenül a fekete-fehér színkombinációkhoz. 

Ráadásul mivel a régi kőbe vésett szabályok lazultak, és a ruhák szabása, színe ilyen széles skálán mozog, ezért a felhasználási köre is jócskán bővült. Alkalom pedig van bőven: a klasszikus tanévnyitók, iskolai, vagy ovis ünnepeken kívül karácsony, húsvét, szülinap, névnap,színház, esetleg barátnő szülinapi partija, esküvők, évfordulók, és még sorolhatnánk mennyi alkalom van, mikor a kisfiúk, kislányok „csinosba” öltözhetnek! Vagy hogy mást ne is említsek: a családi fotózásokra is elengedhetetlenek ezek az elegáns darababok, amik aztán fotóba zárva örök emlékek maradnak. Tehát egy ruhadarabot sokszor tudnak használni a gyerekek, éppen ezért fontos szempont ilyen ruha vásárlásánál a minőség is. Hiszen ha gyengébb minőségű a ruha, akkor akár egy használat alkalmával is tönkremehet, így pedig hiába volt valamivel olcsóbb, mint a minőségi anyagból, erős varrásokkal készült párja. Ha minden alkalommal újat kell venni, akkor már jobban megéri egy olyan ruhába befektetni, ami több alkalommal is felhasználható.

Nézzünk pár példát – a teljesség igénye nélkül – a mai alkalmi gyerek ruha trendekre:

Íme egy tökéletes példa arra, hogy lehet az elegáns viseletet lazábbra venni, hogy aztán a gyerkőc akár egy hétköznapi éttermi vacsorára, vagy szülinapi buliba is felvehesse:

Ez egy egyrészes, egyszerű pamut ruha, amit elöl csodaszép fekete szív alakú díszítéssel, és egy oldalt elhelyezett tüll dísszel dobtak fel. A szoknya is tüllből van, ezek emelik ki a ruhát, így válik akár ünneplős öltözetté is. Ráadásul anyagának köszönhetően nagyon kényelmes viselet.

A klasszikus csipke sosem fog kimenni a divatból! Ismét egy jó példa arra, hogy lehet egyszerre kényelmes, és mégis kiemelkedő egy ruhadarab, amit aztán akár húsvétra, karácsonyra, akár ünnepélyekre, akár egy hétvégi belvárosi sétára is nyugodtan ráadhatunk a kislányokra:

Csodaszép selyemruhácska, ami esküvőn, ballagáson, húsvétkor, karácsonykor, vagy bármelyik ünnepünkön királylányt varázsol gyermekünkből:

Természetesen a fiúk sem maradhatnak ki, íme egy csodás szett számukra is:

Fekete nadrág, és egy laza fehér póló, amit a szürke kardigán, és a csokornyakkendő tesz igazán alkalmivá! Ebből az ünneplős ruhából egyetlen mozdulattal lazább viseletet alkothatunk: nyakkendő nélkül étterembe, baráti összejövetelre, bulikra is tökéletes lesz.

Bátran merjünk tehát minőségi alkalmi ruhát választani gyermekünknek, hiszen a rengeteg szín, fazon, anyag, és díszítés sokrétű felhasználást biztosít, ráadásul mindig jó ha van a szekrényben egy olyan ruhadarab, amiben igazán hercegnek, hercegnőnek érezhetik magukat a kicsik!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás jelenleg

Szólj hozzá!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password